Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

  

Tietoa tunneista ratsastajille ja vanhemmille

Tuntivaraukset ja tiedustelut soittamalla 040-7383338 / Liisa tai sähköpostilla liisa.kaitala@gmail.com . Syyskauden tunnit tunnit pyörivät  23.12.asti, kevätkaudella koulujen loppumiseen asti.  Ratsastuskertoja ehtii kertyä noin 22, ryhmästä riippuen. Tunnit jatkuvat elokuussa koulujen alkaessa.  Mahdollisuuksien mukaan syys,- ja talvilomalla olevia tunteja saatetaan yhdistellä ja muuttaa päiviä tarpeen mukaan. Arkipyhinä  tunnit pidetään, mikäli ratsastajille sopii saatetaan tunteja aikaistaa.

 

           Varaukset        

Tunnit varataan sähköpostilla, soittamalla tai tekstiviestillä Liisalta. Tuntiajat lyödään lukkoon heinä-elokuun vaihteessa. Kannattaa olla ajoissa yhteyksissä mikäli toiveissa on jokin tietty tuntiaika tai ryhmä. Vakiotuntilaiset muistakaa täyttää ratsastajan tietolomake!

 

          Peruutukset

Peruutukset viimeistään edellisenä päivänä klo 15 mennessä. Mielellään jo edellisellä tunnilla mikäli este on tiedossa. Myöhässä peruutettu tunti laskutetaan käytettynä tuntina. Sairaustapauksissa ilmoitus Liisalle mahdollisimman nopeasti. Pyydettäessä esitettävä lääkärin tai terveydenhoitajan sairaustodistus epäselvissä tapauksissa. Rästiin jäänyt tunti on mahdollista ratsastaa toisessa ryhmässä kolmen viikon sisällä.  Syyskauden rästejä ei siirretä kevätkaudelle. Tunnin voi rästiä kolmen viikon sisällä peruutuksesta.

 

           Tallilla liikkuminen ja vakuutukset

Tallille liikkuessa pyytäisiin autoilijoita ajamaan rauhallisesti, varsinkin ratsastuskentän ohi. Tallilla liikkuu pajon lapsia, hevosia ja muita lemmikkejä. Maneesiin ei edestakaista liikkumista tuntien aikana, mikäli haluat tulla katsomaan tuntia tule yhtä aikaa tuntihevosten kanssa. Maneesissa ja kentän reunalla käyttäydytään rauhallisesti ja annetaan oppilaille rauhallinen ympäristö ja mahdollisuus keskittyä tuntiinsa.       ! !  Kevättalvella varokaa tallin katolta mahdollisesti tippuvaa lunta.  !

 

Ratsastajia tai tallilla vierailijoita tai heidän omaisuuttaan ei ole vakuutettu tallin puolesta. Suosittelemme vapaa-ajanvakuutusta tai ratsastusseuran jäsenyyttä. Jos ratsastajan tai huoltajien yhteystiedot muuttuvat niin ilmoita tästä tallille jotta saamme pidettyä asiakasrekisterin ajantasalla.

Tallituvan pöydällä olevasta kansiosta löydät turvallisuusasikirjan ja lisätietoa tallista ja toiminnasta.

 

Tunti pyöriiTunti pyörii

 

OHJEITA TALLILLA TOIMIMISESTA JA VARUSTEISTA:

 

Tuntilista löytyy talllin ilmoitustaululta ja on luettavissa noin puolituntia ennen ratsastustuntien alkua. Jos olet epävarma, kysy rohkeasti henkilökunnalta.

 

Riskitilanteessa opettajalla on oikeus muuttaa ratsastuspaikkaa, keskeyttää tunti tai poistaa oppilas tunnilta.

Asiakkaiden varustus:
-oman kypärän hankkimista suositellaan, tallilta saa lainata turvakypäriä ja lainakypärät löydät satulahuoneesta. Ratsastaessa kypärä on pakollinen, suosittelemme myös hoitaessda kypärän käyttöä. 
-joustavat, pehmehäsaumaiset housut.
-kengissä oltava kanta ja miellellään varsi
-ei roikkuvia osia vaatteissa
-turvaliivin käyttöä suosittelemme vahvasti,kysy ihmeessä jos turvavarusteet herättävät kysymyksiä 

 

 

Asiakkaiden opastaminen

-maneesiin saa tulla seuraamaan tuntia. Tuntien aikana yleisöä ei päästetä maneesiin ellei tästä ole erikseen sovittu. Edestakainen liikkuminen maneesiin häiritsee tunnin kulkua ja saattaa aiheuttaa vaaratilanteen. 
-hevosten lähellä ei huudeta, juosta tai heitellä tavaroita
-tallissa käyttäydytään rauhallisesti
-talliin tai tarhoihin ei saa mennä ilman lupaa
-karsinassa on kerrallaan vain yksi henkilö hoitamassa. Hetkellisesti toinen voi auttaa.
-ratsastajat hoitavat hevoset itse. Jos ratsastaja ei voi tai halua, hevonen voidaan laittaa kuntoon myös tallin toimesta.
-hevosta ei saa ruokkia ilman lupaa.
-autot parkkeerataan niille tarkoitetulle alueelle.
-tupakointi sallittu vain sille osoitetuilla paikoilla (tallin lastauslaiturilla)
-alkoholin nauttiminen tallin alueella on kielletty.